Hein Simons – THUIS nu verkrijgbaar

HEIN SIMONS de man van 60 miljoen geluidsdragers wordt 60 jaar

LEVENDE LEGENDE

Het is 1965, in het Limburgse Schaesberg wint de 11 jarige Heintje Simons ( 12 augustus 1955) een talentenjacht door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti,’ te zingen. De rest is geschiedenis. Wereldwijd zal ‘de Nachtegaal van Bleyerheide’, meer dan 60 miljoen geluidsdragers verkopen. Stond de teller voor Europa en Amerika al op 46 miljoen verkochte geluidsdragers, bij het opengaan van de grenzen blijkt dat er ook nog eens 14 miljoen platen verkocht zijn in de DDR.

40 gouden (destijds dienden er 250.000 stuks verkocht te worden om goud te behalen) en 10 platina onderscheiding zullen er aan hem uitgereikt worden

Op het Gala du Disc’, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, zal uit handen van Maurice Chevalier een Edison aan hem worden uitgereikt.

In 1973 verschijnt het album “Ik Denk Aan Jou ‘ naar later zal blijken, zijn voorlopig laatste in het Nederlands gezongen album. De carrière van Hein Simons zal zich in de daarop volgende veertig jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China waar hij tot op de dag van vandaag razend populair is. In 2013, wordt op het JAZ label de succescompilatie ‘De Nachtegaal van Bleyerheide’ uitgebracht, dit bevalt van beide kanten zo goed dat er wordt besloten een compleet nieuw Nederlandstalig album te maken. Bovendien is de song ‘Ik Hou Van Holland’ de leader van het gelijknamige populaire televisie programma van Linda de Mol.

NA 41 JAAR WEER NEDERLANDSTALIG ALBUM

Na ruim 41 jaar is er dus een compleet nieuw in het Nederlands gezongen album van Hein Simons met als veelzeggende titel ‘THUIS’. Dit album ston maar liefst 14 weken in de Mega Carts Top 100. Op dit album staan12 spiksplinternieuwe songs en natuurlijk een medley van de allergrootste hits van Hein Simons.

Hein trad onlangs met veel succes op in DWDD, Andere Tijden, Een Vandaag, Tijd voor Max en was in bijna alle belangrijke radioshows te beluisteren. Begin september zal er een nieuw Duitstalig album beschikbaar komen voor de Duitse markt.

Op 12 augustus 2915 hoopt Hein Simons 60 jaar te worden en zal er veel aandacht zijn via de Duitse en Nederlandse media. Zo zal hij te gast zijn in het populaire ARD programma ‘Immer wieder Sontag’ en tal van radio en Tv shows in heel Europa.